Laserpen in China of Nederland kopen?

Laserpennen zijn steeds populairder. Zeker met de opkomst van internet shoppen zie je steeds meer mensen met een laserpen. Waar je vroeger op de Zwarte Markt goed terecht kon voor een instapmodel, kun je tegenwoordig op internet veel professionelere laserpennen vinden. Is het verstandig om die in China te bestellen, de plek waar ze worden geproduceerd?

De voor- en nadelen van een laserpen uit Chinalaser-lamp-logo -sinterklaas

Chinese webshops als Aliexpress en DealeXtreme zijn vaak een stuk goedkoper dan Nederlandse. Dat kan een enorm voordeel zijn, maar dat hoeft niet. Tegenover de lage prijs staan een hoop (potentiële) nadelen. Ten eerste is er de lange levertijd. Een gadget als een laserpen wil je vaak snel in huis hebben. Weken wachten totdat je bestelling eindelijk binnen is kan betekenen dat je inmiddels weer een andere hobby hebt. Ten tweede is er de garantie. Dat krijg je vaak wel, maar ga je echt je product op eigen kosten terugsturen naar China wanneer het kapot gaat? Daar komt bij dat de eerder genoemde winkels verzamelplaatsen zijn, waar meerdere verkopers actief zijn. Mocht je daar bestellen, let dan altijd goed op de reviews. De ene leverancier is lang niet zo goed als de ander, ondanks dat je bij dezelfde webshop lijkt te bestellen.Groen-500x500

Conclusie

Onze conclusie is dat je voor een product als een laserpen beter in Nederland kunt shoppen. Online zijn meerdere betrouwbare winkels te vinden. Neem bijvoorbeeld deze, waar je bestelling binnen een dag kan worden geleverd. Bovendien heb je, wanneer je in Nederland online koopt, altijd 14 dagen retourrecht. Belangrijk is dan wel je je laserpointer niet echt hebt gebruikt. Je mag het proberen, zoals je in de winkel ook zou doen. Even op de grond schijnen om te zien hoe de kat erop reageert is dus toegestaan. De hele avond ermee spelen niet.