Maak kennis met philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Muziek is belangrijk en bijzonder. Het is voor velen zelfs van levensbelang. Muziek kan je ontroeren, vrolijk maken of juist verdrietig en je diep raken in je ziel. Gelukkig zijn er mensen in ons land die proberen de muziek in leven te houden. Een van die groepen is de philharmonie zuidnederland.

Wat is de philharmonie zuidnederland?

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is het symfonieorkest van Zuid-Nederland. Een bruisend, professioneel symfonieorkest met een rijk scala aan concert formules, aantrekkelijk voor een publiek van alle leeftijden. Deze bijzondere groep mensen brengt muziek naar alle Nederlanders die in het zuiden wonen én daarbuiten. Ze geven concerten aan scholieren en studenten, ouderen en jongeren, mensen uit elke sociale klasse die het willen horen. Zij weten namelijk hoe belangrijk muziek is voor ontwikkeling en educatie. Maar ook hoe veel mensen troost vinden in muziek wanneer ze dit zo hard nodig hebben.

Zuidnederland

philharmonie zuidnederland

In eerste instantie is de philharmonie opgericht voor de mensen in het zuiden van Nederland. Dat betekent overigens niet dat mensen van daarbuiten niet mogen genieten van de prachtige muziek van de philharmonie. Het betekent wel dat het karakter van de philharmonie toegespitst is op dit deel van het land en dat maakt het juist zo’n bijzonder orkest. Dat komt tot uiting in een levendige band met de Zuid-Nederlandse samenleving. De philharmonie zuidnederland is erbij op momenten die ertoe doen. Voorbeelden daarvan zijn grote publieksevenementen als Opera op de Parade en Opera Sing Along in ’s-Hertogenbosch.