Geef alles uit handen en geniet

Hoe vaak hoor je niet dat mensen die thuis een feest geven, zelf achteraf helemaal niet genoten hebben? Dat begint vaak al bij de voorbereiding. De inkopen die gedaan moeten worden voor het feest kosten een hoop geld en vooral veel tijd. Wat moet je allemaal in huis halen? Vergeten we niet iets? (Vaak wel!). Hebben we voldoende in huis gehaald? En dan de hapjes. Erg kostbaar om verschillende hapjes, koud en warm, her en der te halen, maar zelf maken kost dan weer zo veel tijd.

Op het feest

En dan het feest zelf. Hoe je het ook wendt of keert, een feest thuis brengt veel verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Niet alleen vraag je je de hele avond of de gasten het naar hun zin hebben, je let er ook constant op of iedereen zijn glaasje nog wel vol heeft. Om de zoveel tijd ga je rond met een schaal hapjes en voor je het weet zit het feest erop en heb je er weinig van meegekregen. Laat staan dat je met je vrienden en familie gezellig hebt kunnen babbelen!

En wanneer het laatste bezoek weg is kijk je tegen een berg ’troep’ op en aan; dat moet ook nog worden opgeruimd om je huis weer een beetje woonbaar te maken…

Huur een zaal

Om alle bovenstaande ‘problemen’ en rompslomp te voorkomen is het veel makkelijker en bovendien vaak goedkoper om een zaaltje te huren. Een leuke locatie buiten de deur waarbij je van te voren een vast bedrag voor de zaalhuur afspreekt. Vaak kun je de drankjes tegen scherpe prijzen inkopen (goedkoper dan ‘normaal’ een avondje uitgaan) en kun je de catering laten verzorgen. In overleg met de verhuurder spreek je de hoeveelheid en soort hapjes af en vervolgens kun je genieten. Niks anders aan je hoofd dan je alleen onder de gasten te mengen en meedoen aan de gezelligheid.

Laat je kortom zelf als gast in de watten leggen, tegen een schappelijke prijs!