Organiseer dit jaar een Halloween feest

Iedereen kent Halloween en associeert dit meteen met Amerika, pompoenen en kinderen op zoek naar een trick or treat. Het is van oorsprong echter een Britse feestdag en de naam komt van All Hallows Eve (allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen. Dit is een vrije dag waarop gevierd werd dat het seizoen succesvol was afgerond en dat alle oogst binnen was. Het was ook origineel oudejaarsdag, omdat het nieuwe jaar op 1 november begon. Wil je dit jaar een leuk en aparte party geven? Schaf dan een zombie kostuum aan en geef een Halloween feestje.

Niet alleen in Amerika

Halloween wordt gekenmerkt door enge kostuums en rekwisieten en dit komt doordat men vroeger geloofde dat de boze geesten van iedereen die dat jaar overleden waren terugkwamen om bezit te nemen van iemands lichaam. Daarom werden er maskers gedragen en werd er voedsel neergelegd om deze geesten af te leiden. Pas in het midden van de 19e eeuw werd het ook in Amerika populair, omdat het werd meegenomen door de Ierse en Britse immigranten. De monsters, heksen, Dracula- en zombie outfits die je tegenwoordig ziet zijn dus eigenlijk een veel latere toevoeging aan de vieringen.

Een leuk feest

Dus, nodig je vrienden uit, draag iedereen op zich te verkleden en versier je woning met pompoenen, lichtjes, spinnenwebben en heksen. Probeer gezamenlijk de boze geesten af te leiden en het nieuwe jaar in te luiden en vergeet daarbij natuurlijk het snoepgoed niet.